DDISTANCE: Raport roczny Draw Distance S A. z siedzibą w Krakowie za rok 2023 korekta raportu nr 4 2024 z dnia 20 marca 2024 roku

draw distance bankier

Akcji – prezes Mielcarek podał, że właściciel akceptuje pomysł podwyższenia kapitału zakładowego Draw Distance, ale nie odpowiedział na pytanie, czy Bloober Team zadeklarował udział w emisji. Również sam Bloober Team odmówił PAP Biznes komentarza https://www.fx770.net/american-job-creation-overmeets-expectations-11-december-2019-11-december-2019/ w tej sprawie. Nowe gry mają mieć wyższe budżety niż dotychczasowe produkcje Draw Distance, na które spółka przeznaczała od 0,5 do 1 mln zł. “Idealnie byłoby gdybyśmy pozyskali 3 mln zł” – powiedział prezes podczas piątkowej konferencji.

Przychody ze sprzedaży produktów spadły w minionym roku o 25 proc. Na koniec ubiegłego roku Draw Distance posiadało łącznie 0,52 mln zł środków pieniężnych – w czwartym kwartale saldo gotówki wzrosło o ok. 315 tys. “Chcemy wykorzystać zdobytą wiedzę i nie dzielić się zyskami z wydawcą” – powiedział prezes. “Chcemy robić rzeczy o wysokiej jakości, patrzymy na dokonania 11 bit studios i Bloober Team. Nie jesteśmy zainteresowani tworzeniem symulatorów o niskich budżetach” – powiedział prezes. Wszystkie nasze gry powstają na bazie „Serial Cleaners” oraz z wykorzystaniem narracyjnego narzędzia „Flow”, wytworzonego w ramach programu GameINN. Używamy wypracowanych technologii i doświadczenia zdobytego przy poprzednich tytułach, żeby pracować mądrzej, szybciej i wydajniej.

Draw Distance tworzy nową grę pod wstępną nazwą “Atlas”

14 wynosi 1,65 zł, a kapitalizacja to 21,6 mln zł. To dzięki nim możemy udostępniać Ci nasze treści. Draw Distance (dawniej iFun4all) to producent gier wideo. Specjalizuje się w tworzeniu tytułów wykorzystujących tzw. Real-world data – informacje ze świata rzeczywistego, które wpływają na rozgrywkę.

draw distance bankier

Spółka jest notowana na rynku NewConnect od września 2016 roku. Akcjonariusze Draw Distance zdecydują o emisji na walnym zgromadzeniu zwołanym na 27 lutego. Głównym akcjonariuszem spółki jest inna giełdowa firma, Bloober Team, która posiada 50,6 proc.

Udziały w innych spółkach publicznych

Chcemy rozwijać nasze narzędzia i usprawniać pracę zespołu produkcyjnego, dlatego ubiegamy się o kolejne dofinansowanie w ramach ścieżki SMART FENG. – dodaje Michał Mielcarek, To nie jest skalowalne, nie jest bezpieczne, nie jest zdecentralizowane, to nie jest waluta Prezes Zarządu Draw Distance S.A. “Atlas” to trzeci projekt studia znajdujący się w produkcji. W ubiegłym tygodniu spółka opublikowała wyniki za 2019 rok.

1. Nowe gry mają mieć wyższe budżety niż dotychczasowe produkcje Draw Distance, na które spółka przeznaczała od 0,5 do 1 mln zł.
  2. Również sam Bloober Team odmówił PAP Biznes komentarza w tej sprawie.
  3. Przychody ze sprzedaży produktów spadły w minionym roku o 25 proc.
  4. Producent gier Draw Distance chce pozyskać z emisji akcji 3 mln zł.

Premiera gry planowana jest wstępnie na 2025 r. I zakłada możliwość rozszerzenia jej o odpłatne, popremierowe dodatki – poinformowała spółka w komunikacie. Producent gier planuje emisję do 3 mln akcji z wyłączeniem prawa poboru dla obecnych akcjonariuszy. Obecnie kapitał zakładowy Draw Distance dzieli się na 10,91 mln akcji.

DDISTANCE – notowania spółki

Producent gier Draw Distance chce pozyskać z emisji akcji 3 mln zł. Jako wkład własny przy projekcie z dofinansowaniem GameINN – poinformował prezes Michał Mielcarek. Spółka pracuje obecnie nad dwiema nowymi grami, których budżety mają być wyższe niż nakłady na poprzednie produkcje. Spółka Draw Distance zatwierdziła pierwszy prototyp nowego projektu – gry pod nazwą kodową “Atlas” – i skierowała go do dalszej produkcji.

Published by